SE OCKSÅ:

Idéer och odlingstips
Kyrkobuketten
Medicinalväxter
Olles Vinodling

Allers Trädgård nr 6-7 juni-juli 2012 Utflyktsmål av Gunnel Carlsson

Jag äppelodlardistrikt runt Ivö sjön och precis på kanten av Oppmannasjön ligger Ruth och Sture Hammarkvist trädgård (5). man hitta den lättvända den gamla stärkelsefabrikens skorsten klistermärke upp över gården. En bäck flyter genom trädgården som finns massor av växter jättegunnera, ovanliga fläder och hundratals knölbegonior.Här har Ruth och Sture odlat sin trädgård i över 40 år. (en av 23 ytflyktsmål i hela landet)

Beskrivning av Trädgården

Genom vår trädgård rinner och naturligt bäck som gör trädgården till ett paradis för djur och människor.
Över den har gjort många uteplatser så alla jag kan välja om de vill sitta inne eller i trädgården, från den första kan man njuta av ett härligt vattenfall i sällskap med kaffe och hembakta kakor.
 
 
 
Från den andra bryggan kan man se över den damm som vi grävt ut bredvid bäcken.
 
 
 
 
 
Till dammen har vi gjort inflöde från bäcken, vattnet rinner sedan ut i bäcken igen och på så vis toffeln vi från mycket av algproblem. (trodde vi)
Vidare har vi gjort en uteplats med en kvarn-sten som bord.
Under singeln har vi lagt byggduk, för att slippa ifrån arbetet med ogräs.
En ny uteplats är gjord för kaffegäster här i anslutning till Cafét. 
Bättre bild kommer.
Här i växthuset vid den gamla Stärkelsefabriken har vi fått båda uteplattorna och uterum som nu blivit vårt favoritställe för grillfesterna. (morgon och middags sol)


Denna lilla uteplats är den enda med riktigt djup skugga där vi kan sitta och vila oss. (norr läge) Nu 2018 finns det gott om stora träd för skugga också.
Det är lätt för bussar att parkera här, man kan köra i första avtaget till Möllegårdsvägen antingen man kommer från söder eller norr i och lätt komma upp till det stora vägen igen.
2010 Ficks vi Klart Ett Godkänt kök SÅ numera serverar vi kaffe varje Gång vi HAR öppet (Större sällskap Måste Nämnden för beställa, vi kan-ta emot upp till 56 personer) and where HAR vi available Ett Gårdsmuseum Med Fyra rom för Gamla ting as  allmogens Kläder och bruksföremål från hela 1900 talet. ( se historia om Stärkan  två länkar ). Olika konstnärer ställer också ut sin konst här, samt prylbod med antikt, återbruk och lite loppis saker,  
samt begränsad försäljning av översättningar växter av lite ovanligare sortering.

Från denna lilla uteplats ser man till uteplatserna över bäcken och stugan.
Här vid köket i min bostad är det prefekt med matplats. (Öster läge) Med utsikt över nästan hela trädgården. Härligt att komma ut från det lilla huset till öppna vidder. (Träden har blivit rätt stora nu)
 Trädgårdsbilder finns i bildalbum från alla fyra årstiderna. De nyaste bilderna finns på facebook så kolla gärna där.

 

Skapa en gratis webbplats med Yola